جشنواره نوروز پربار دوره ها 1402 کد تخفیف : n1402
دوره ها

سرنوشت آموزش مجازی بعد از کرونا

سرنوشت آموزش مجازی بعد از کرونا

آموزش مجازی قدمتی چند ساله در کشور ما دارد. فیل از شیوع کرونا سایت های زیادی وجود داشتند که آموزش های مختلفی را به صورت الکترونیکی ارائه میکردند. حتی در دانشگاه ها و مراکز آموزش عالی هم برخی از امتحانات دانشجویان به صورت مجازی برگزار میشد.

اما شیوع کرونا و خانه نشینی همه دانش آموزان و تعدادی از دانشجویان، باعث اهمیت آموزش مجازی و توجه بیش از پیش به آن شد.
بدون شک مهمترین زیرساخت برای آموزش مجازی، اینترنت و دستگاهی برای استفاده از آن است (موبایل، تبلت، کامپیوتر و …). عدم پوشش سراسری اینترنت در کشور و وجود مناطق محروم بسیار زیاد باعث شد تا این موضوع در دوران کرونا به یک بحران جدی آموزشی در کشور تبدیل شود. تعداد بسیار زیادی از دانش آموزان از تحصیل باز ماندند و موضوع عدم تهیه تبلت برای دانش آموزان مناطق محروم، به یک موضوع برای تحت فشار قرار دادن دولت تبدیل شد.

اما این همه ماجرا نیست. بسیاری از موسسات آموزشی، مدارس غیر انتفاعی، پژوهشکده ها و مراکز آموزش بین المللی، تجربه بسیار موفقی در زمینه آموزش مجازی در زمان کرونا داشته اند. همچنین فروش آموزش های مجازی هم در این دوران رونق بسیاری پیدا کرد. این دو اتفاق باعث شده تا ادامه این روند آموزشی در کشور با هاله ای از ابهام روبه رو باشد. بسیاری از مدیران حوزه آموزش کشور از ادامه این روند صحبت می کنند. تعدادی دیگر از بازگشایی مدارس و دانشگاه ها در پاییز خبر میدهند.

اما چیزی که بسیار مهم است این است که آموزش مجازی هزینه های آموزشی را برای موسسات آموزشی بسیار پایین آورد. این موضوع باعث شده تا این موسسات و پژوهشکده ها، همچنان و با جدیت تمام این روند را ادامه دهند.
اما در حوزه آموزش و پرورش این موضوع کاملا برعکس است. این نوع شیوه آموزشی تقریبا شکست خورده بود. بسیاری از کودکان از تحصیل بازماندند و در برگزاری امتحانات نیز مشکلات بسیار زیادی رخ داد.

 

آموزش مجازی بعد از کرونا

 

اما بالاخره چه اتفاقی برای حوزه آموزش مجازی در دوران بعد از کرونا خواهد افتاد؟

به جرات میتوان گفت در بخش آموزش و پرورش، این موضوع به طور کلی به فراموشی سپره خواهد شد. دانش آموزان مجددا به سر کلاس های خود برمیگردند و شیوه سنتی همچنان مورد استفاده قرار خواهد گرفت.
در حوزه آموزش عالی اما موضوع کمی متفاوت است. بسیاری از مدیران آموزشی اعلام کرده‌اند که این شیوه آموزشی را ادامه خواهند داد اما نه به طور کامل. بلکه بخشی از آموزش ها را همچنان به صورت مجازی و بخشی را به صورت حضوری برگزار خواهند کرد.

بدون شک دروس کارگاهی و عملی را نمیتوان به صورت مجازی برگزار کرد. اما دروس تئوری را میتوان. این موضوع به دانشجویانی که در شهرهایی غیر از شهر خود تحصیل میکنند بسیار کمک میکند.
اما موسسات آموزشی و پژوهشی، پژوهشکده ها و موسسات بین المللی با این شیوه بسیار موافق هستند. کاهش بسیار زیاد هزینه‌ها برای برگزاری سمینارها، کنفرانس‌ها، اتاق‌های فکر و جلسات گفتگو، باعث شده تا این موسسات تمایل بسیار زیادی برای ادامه این روند آموزشی داشته باشند.

البته همه گیری کرونا فقط باعث تغییر شیوه آموزش نشد. میتوان گفت بسیاری از موارد زندگی شخصی، کاری، عمومی و حتی روابط بین الملل را نیز دستخوش تغییرات گسترده کرد. اما در حوزه آموزش، مخصوصا در کشور ما این موضوع بسیار ملموس تر بود.

دیدگاه‌ها (0)

  • دیدگاه های فینگلیش تایید نخواهند شد.
  • دیدگاه های نامرتبط به مطلب تایید نخواهد شد.
  • از درج دیدگاه های تکراری پرهیز نمایید.
  • امتیاز دادن به دوره فقط مخصوص خریداران محصول می باشد.

*
*