مشخصات دوره
**کارشناسی ارشد مهندسی جوش - دانشگاه صنعتی شریف **دارای 8 سال سابقه فعالیت و تدریس در حوزه مهندسی مواد و متالورژی **مهندس جوش در شرکت مپنا بویلر (MBC)
مقدمه:
هدف از ارائه این دوره، افزایش دانش در زمینه اتصال دهنده ها (خصوصاً پیچ، مهره، و واشر) بوده تا مطالعه کنندگان بتوانند در موقعیت شغلی خود، به عنوان یک کارشناس یا تکنسین، از اطلاعات کسب شده جهت پیشبرد بهتر اهداف سازمان یا واحد مربوطه، بهرمند شوند. دوره حاضر، یکی از جامع ترین دوره های اتصال دهنده مکانیکی (پیچ، مهره و واشر) است.
- 1- کلیات
- 2- مروری بر فرایند ساخت اتصال دهنده های مکانیکی رزوه دار
- 3- بررسی استانداردهای مختلف اتصال دهنده های مکانیکی
- 4- آزمون های ارزیابی پیچ و مهره و واشر ها (بازرسی)
توضیحات تکمیلی:
دوره بازرسی پیچ و مهره و واشر
فرایند ساخت، استانداردها، بازرسی
چرا آموزش بازرسی پیچ و مهره و واشر توصیه می شود؟
هدف از ارائه این دوره، افزایش دانش در زمینه اتصال دهنده ها (خصوصاً پیچ، مهره، و واشر) بوده تا مطالعه کنندگان بتوانند در موقعیت شغلی خود، به عنوان یک کارشناس یا تکنسین، از اطلاعات کسب شده جهت پیشبرد بهتر اهداف سازمان یا واحد مربوطه، بهرمند شوند.
در واقع دوره حاضر، جامع ترین دوره اتصال دهنده مکانیکی (پیچ، مهره و واشر) است که مباحثی همچون اصطلاحات و تعاریف، جزئیات، فرایند ساخت، استانداردهای اروپایی و امریکایی، بازرسی (آزمون ها)، پوشش، نحوه ارزیابی محموله و... شامل می شود.
لزوم شرکت در دوره برای کارشناسان مهندسی و طراحی
مطالعه این مجموعه به همه افراد درگیر در صنعت توصیه می شود. کارشناسان مهندسی و طراحی که معمولاً انتخاب متریال را برعهده دارند، لازم است که دانش کافی در زمینه اتصال دهنده های مکانیکی داشته باشند، چرا که انتخاب یک پیچ یا مهره نامناسب می تواند گاهاً خسارات جانی و مالی جبران ناپذیری را به سازمان مربوطه وارد نماید.
لزوم شرکت در دوره برای بازرسان کنترل کیفیت
همچنین بازرسان کنترل کیفیت که غالباً مسئولیت تست و تایید اقلام مذکور را در هر شرکت دارند جهت حصول اطمینان از کیفیت آن ها و برآورده نمودن الزامات طراحی، لازم است اطلاعات خود در این حوزه را ارتقا دهند. علاوه بر آن، افراد شاغل در بخش تامین، که عموماً مسئولیت خرید اتصال دهنده ها و بررسی پیشنهادات فنی تامین کنندگان را عهده دار هستند، در صورت نداشتن اطلاعات فنی کافی از اتصال دهنده های مکانیکی، ممکن است خرید اشتباه انجام داده و متعاقباً خسارات مالی به واحد و سازمان مربوطه وارد کنند.
لزوم شرکت در دوره برای مهندسین ساخت
مهندسین و تکنسین های ساخت که مستقیماً مسئولیت استفاده از اقلام مذکور در خط تولید دارند، بایستی شناخت کافی از اتصال دهنده های مکانیکی را داشته باشند تا در اجرا و توالی فرایند تولید دچار خطا نشوند.
لزوم شرکت در دوره برای دانشجویان
همچنین این منبع گردآوری شده، برای دانشجویان که قطعاً در موقعیت شغلی آینده خود درگیر مبحث پرکاربرد پیچ، مهره و واشر خواهند شد، می تواند مفید باشد. افزایش دانش در این زمینه می تواند در موفقیت مصاحبه شغلی شرکت های مرتبط کمک شایانی کند.
اتصال دهنده مکانیکی چیست؟
اتصال دهنده ها از نظر تنوع بسیار وسیع بوده و شامل اقلام فلزی و غیرفلزی می شوند. با توجه به گستردگی کاربرد و اهمیت، در مجموعه حاضر، اتصال دهنده های مکانیکی رزوه دار از نوع فلزی مورد بررسی و بحث قرار گرفته است.
اتصال دهی در کنار فرایندهایی همچون شکلدهی، ریخته گری، ماشینکاری، و... ، یکی از روش های ساخت به شمار میآید. اتصال میتواند با روش های مختلف دائمی و غیر دائمی انجام گیرد.
اتصال دائم زمانی انجام می گیرد که نیازی به جداسازی قطعات نباشد معروف ترین روش اتصال دائمی، جوشکاری است که دو طرف اتصال از طریق امتزاج، به هم متصل شده و حذف یا ج%A