مشخصات دوره
کارشناس ارشد مهندسی مواد مسئول کمیته موادشرکت توسعه و مهندسی نفت PEDEC مشاور مواد و جوش شرکت پناه ساز ایران
مقدمه:
در این دوره رایگان، به صورت کلی ایدههایی در خصوص کسب درآمد و ثروت آفرینی در گرایشهای مختلف رشته مهندسی مواد، از جمله جوش، ریخته گری، خوردگی، نانو، سرامیک، استخراج، بایو و غیره مطرح شده است.
- شناخت نقش و جایگاه مهندسی مواد در صنعت
- فصل مشترک مهندسی مواد با سایر رشتههای مهندسی و رشتههای علوم پایه
- شاخههای اشتغال در مهندسی مواد (فرآوری مواد، ساخت و تولید، بازرسی فنی، تامین کالا، نت، مواد پیشرفته)
- دستهبندی شاخهها از منظر سرمایه گذاری، فراوانی، ریسک، سوددهی
- مهارتهای تولید فرصت کسب و کار و ثروت (موقعیت شناسی، آینده نگری، آمایش سرزمینی، ظرفیت شناسی)
توضیحات تکمیلی:
ضعف اساسی دانشگاه و مراکز آموزشی در آموزش مهارت کسب ثروت!
کسب ثروت از رشته تحصیلی و مدیریت آن متاسفانه مهارتی است که در دانشگاه آموخته نمیشود. ضعف دانشگاهها در این مورد چندین علت دارد که مهمترین آنها شامل موارد زیر است:
- دانشگاهها معمولا آموزشهای تخصصی در رشتههای خاص ارائه میدهند و از آنجا که سرفصلها برای پوشش طیف گستردهای از موضوعات مربوط به یک رشته تحصیلی خاص طراحی میشوند، فضا و فرصت کافی برای پرداختن به امور مالی و کسب ثروت وجود ندارد.
- برخی از جنبههای کسب ثروت، مانند امور مالی شخصی، بودجهبندی، و مبانی سرمایه گذاری، اغلب به عنوان بخشی از مهارت های زندگی عمومی فرض میشوند. فرض بر این است که دانشجویان این دانش را از طریق تجربه شخصی، آموزههای خانوادگی یا دورههای آموزشی غیردانشگاهی به دست خواهند آورد.
- چشم انداز مالی، متغیر و پویاست و بسته به شرایط اقتصادی، مقررات و رویدادهای کشور و یا دنیا میتواند بسیار متفاوت باشد. در نتیجه دانشگاه در ایجاد یک برنامه مدون درسی را که در طول زمان مرتبط و بهروز باقی بماند، ناتوان است.
آیا رشته مهندسی مواد سودآور است؟
باید بگوییم بله! مهندسان مواد نقش مهمی در ساخت و توسعه مواد جدید دارند. این نوآوریها اغلب منجر به رشد فناوریهای جدید و پیشرفت در تجارت میشود. پیشرفت ناشی از تحقیق مهندسین مواد در صنایع مختلف از جمله الکترونیک، هوافضا، خودرو، مراقبت های بهداشتی و غیره چشمگیر است. شرکتها یا کارخانههایی که بتوانند محصولات با ارزش ارائه دهند، مزیت رقابتی در بازار به دست می آورند و سودآوری را افزایش می دهند.
علاوه بر آن، تقاضا برای مواد پیشرفته، فرآیند جهانی است و صنایع مختلف را در بر می گیرد. با ادامه پیشرفت فناوری، نیاز روزافزون به موادی وجود دارد که بتواند نیازهای در حال تحول فناوریهای نوظهور را برآورده کند و به تقاضای پایدار برای تخصص مهندسی مواد کمک کند. فرصتهای درآمدزایی در رشته مواد در ادامه آورده شده است.
زمینه های ثروت آفرینی و کسب درآمد در مهندسی مواد
مهندسان مواد، مانند متخصصان در هر زمینه، می توانند از طریق ترکیبی از عوامل مرتبط با تحصیلات، انتخاب شغل، مدیریت مالی و ابتکارات کارآفرینی، ثروت جمع کنند. در اینجا چند راه وجود دارد که مهندسان مواد ممکن است ثروت بسازند
- آموزش و توسعه مهارت
- انتخاب های شغلی
- کارآفرینی
- شبکه سازی و روابط حرفه ای
- اختراعات و مالکیت معنوی
در دوره اشتغال و کسب درآمد در مهندسی مواد، به صورت کلی ایدههایی در خصوص کسب درآمد و ثروت آفرینی در گرایشهای مختلف رشته متالورژی، از جمله جوش، ریخته گری، خوردگی، نانو، سرامیک، استخراج، بایو و غیره مطرح شده است.