مشخصات دوره
کارشناس مهندسی مواد دانشگاه صنعتی شریف سطح III آزمونهای غیر مخرب از ASNT سطح III آزمونهای غیر مخرب بر اساس EN/ISO سطح III آزمونهای غیر مخرب از CSWIP رئیس کمیته آموزش کانون صنفی مهندسین جوش ایران
مقدمه:
دوره فرایندهای جوشکاری به طور کامل به اصول حاکم بر فرآیندهای جوشکاری پر کاربرد در صنعت میپردازد و کمک میکند که در انتهای دوره درک مناسبی از شرایط مختلف و نحوه انتخاب مناسبترین روش جوشکاری داشته باشید. در صورتی که پکیج بازرسی جوش مطابق AWS QC1- CWI را تهیه کردهاید، نیازی به ثبتنام در این دوره نیست.
- دستهبندی انواع فرآیندهای جوشکاری
- آشنایی با فرآیندهای جوشکاری قوسی
- نحوهی تاثیرگذاری پارامترهای فرآیندها بر کیفیت جوش اعمالی
توضیحات تکمیلی:
دوره فرایندهای جوشکاری به طور کامل به اصول حاکم بر فرآیندهای جوشکاری پر کاربرد در صنعت میپردازد و کمک میکند که در انتهای دوره درک مناسبی از شرایط مختلف و نحوه انتخاب مناسبترین روش جوشکاری داشته باشید.
نکات کلیدی دوره آموزش فرایندهای جوشکاری
- تمامی مفاهیم و سرفصلها به سادهترین شکل توضیح داده میشوند.
- مقایسه بین مزیتها، محدودیتها و فرآیندهای جوشکاری صورت گرفته است.
- در دورهی پیش رو اصول حاکم بر آزمون تایید صلاحیت جوشکار نیز بیان خواهد شد.
- به سوالات شما پاسخ داده میشود و امکان ارتباط با مدرس دوره فراهم گردیده است.
سرفصل دوره فرآیندهای جوشکاری
- کاربردهای جوشکاری
- دستهبندی و انواع فرایندهای جوشکاری
- تعریف قوس الکتریکی و دستهبندی فرآیندهای جوشکاری قوسی
- فرآیند جوشکاری الکترود دستی (SMAW)
- فرآیند جوشکاری GMAW (MIG/MAG/CO2)
- فرآیند جوشکاری GTAW (TIG)
- فرآیند جوشکاری زیرپودری (SAW)
- سایر فرآیندها
پیش نیاز
ندارد
در صورتی که پکیج بازرسی جوش مطابق AWS QC1- CWI را تهیه کردهاید، نیازی به ثبتنام در این دوره نیست.
جوشکاری (Welding) با هدفهای متفاوتی انجام میشود. یکی از مهمترین و پرکاربردترین اهداف جوشکاری، اتصال قطعات و تجهیزات به یکدیگر برای ساخت قطعات و تجهیزات بزرگتر و پیچیدهتر است. جنس مواد ممکن است فلز، پلیمر، سرامیک و یا کامپوزیت باشد.
انواع فرایندهای جوشکاری (Welding Processes) به طور کلی به دو دسته جوشکاری ذوبی (Fusion Welding) و غیرذوبی (Non-Fusion Welding) تقسیمبندی میشوند.
در روش اول، به وسیله یک منبع حرارتی، عمل ذوب بر روی بخشی از سطح انجام میپذیرد و پس از برداشتن منبع حرارتی، بخش مذاب دچار انجماد میشود. فرآیندهای پیشرفتهتر، ذوب متمرکزتر و اتصال با کیفیتتری را ایجاد خواهند کرد.
در فرآیندهای جوشکاری غیرذوبی یا حالت جامد، عمل اتصال به وسیله اعمال نیروی مکانیکی مثل فشار و یا اصطکاک انجام میشود و عمدتا این روش برای فلزات نرم از جمله مس، آلومینیوم و نقره و یا غیر فلزات کاربرد دارد. لازم به ذکر است که این اتصال در دمای محیط نیز انجام میگیرد.
پیش از آغاز فرآیند جوشکاری، یکی از اصلیترین چالشهایی که با آن روبرو هستیم، انتخاب روش جوشکاری است که این روشها با توجه به شرایط محیطی، کاربرد، دما، هزینه، جنس بدنه و ... با هم متفاوت هستند. در نتیجه اگر یک مهندس جوش، بازرس جوش، کارشناس کنترل کیفی و یا جوشکار هستید، آنچه که در وهله اول بایستی آشنا شوید، آموزش اصول حاکم بر انواع روش های جوشکاری و پارامترهای تاثیرگذار بر آنهاست.